VÄLJ MAT  
   
VÄLJ STADSDEL  
   
  Nordstaden
   
  Inom vallgraven
   
  Lorensberg
   
  Vasastan
   
  Haga
   
  Linnéstan
   
  Majorna
   
  Hisingen
   
  Öst/norr
   
  Väst/syd
   
 
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
HAGA

Haga är området kring Haga Nygata och Skanstorget.

BURGERSSON (SKANSTORGET)

Burgersson finns på flera platser i stan och här serveras, som namnet antyder, burgare. Flera vegoburgare finns på menyn som lätt kan göras om till veganska. Här serveras bland annat quinoa- och bönburgare med flera olika dippsåsalternativ.

Adress: Skanstorget 4. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Hagakyrkan.

Hemsida: burgersson.se


CAFEVA (HAGA)

Cafeva mitt i Haga serverar soppor varje dag, som nästan alltid är veganska. Vegansk matpaj finns också på menyn. Cafeva doftar genuint, med bohemiska gamla trämöbler, hembakat bröd och rättvisemärkt kaffe med sojamjölk. Fikautbudet består bland annat av bullar, småkakor, kärleksmums och annat gott.

Adress och telefon: Haga Nygata 5E, 031-711 63 64.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: Cafeva på Facebook


DA MATTEO (HAGA)

Da Matteo är en trendmedveten Göteborgsbaserad kafékedja, rosteri och bageri. Här erbjuds stora kunskaper om kaffe och i matmontern finns bland annat raw food-bakverk och smörgåsar, men även dagens soppa som emellanåt är vegansk samt pizza. Da Matteo finns på Vallgatan, Viktoriapassagen, Magasinsgatan, Hagabadet och Lindholmen.

Adress: Kaponjärgatan 1, 031-380 33 10. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Hagakyrkan eller Järntorget.

Hemsida: damatteo.se


EN DELI HAGA (HAGA)

Lakto-ovo-vegetariska En Deli Haga är en enkel men trevlig oas i mysiga Haga, som varje dag erbjuder en frisk medelhavsbuffé på tallrik samt veganska soppor. På sommaren är det givet med uteserveringshäng för att vara en del av det turisttäta Haga Nygata.

Adress och telefon: Haga Nygata 15, 031-711 57 95.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: En deli Haga på Facebook


HÄLSOBAREN (HAGA)

Hälsobaren är ett klassiskt snabbsushiställe i Haga med något högre ambition än många andra slentrianhak. Här samsas makirullar med friska smoothies och färskpressad juice. På sushifronten erbjuds tre olika vegotallrikar: Vegokado, Vegotofu och den färgglada Vegobågen. Byt ut äggen! Misosoppan är vegansk.

Adress och telefon: Mellangatan 1A, 031-701 70 00.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: –


NÖLLER ESPRESSOBAR (HAGA)

Nöller är ett snyggt och mysigt kafé med både barstolar och soffor. På menyn finns utmärkt kaffe med växtmjölk och en lång rad veganska bakverk som bollar, "bounty", snickerskaka och pajer. Varje dag serveras en fin sallad, vegansk soppa och smörgås.

Adress och telefon: Haga Nygata 28, 031-13 53 51.

Hållplats: Hagakyrkan.

Hemsida: noller.se


SJÖBAREN (HAGA)

Sjöbaren förknippas kanske främt med fisk och skaldjur, men denna anrika restaurang i trevliga Haga har faktiskt en vegansk setmeny sedan en tid tillbaka. Här bokar man bord en mysig kväll och njuter av vällagad trerätters i en flott men avslappnad atmosfär. Menyn byts givetvis ut då och då.

Adress och telefon: Haga Nygata 25, 031-711 97 80.

Hållplats: Hagakyrkan.

Hemsida: sjobaren.se/haga


SOLROSEN (HAGA)

Solrosen är en lakto-ovo-vegetarisk restaurang med hög bohemfaktor. Veganskt finns alltid på menyn med någon form av bön- och grönsaksgryta och man väljer själv mellan råris, pasta och ugnstekt kulpotatis. Salladsbuffén är populär och det är fri påyllning. Det finns också veganska pajer med vaniljsås till efterrätt.

Adress och telefon: Kaponjärgatan 4A, 031-711 66 97.

Hållplats: Hagakyrkan.

Hemsida: restaurangsolrosen.se


SUSHI SENDAI (HAGA)

Sushi Sendai ligger lättillgängligt vid Järntorget. Lokalen är spartansk som de flesta sushihak men ändå tillräckligt trevlig för att sitta ner. Kvaliteten är hyfsad men med ris som inte riktigt håller ihop. Ett plus för variationen dock med avocado, rättika, paprika, gurka och tofu.

Adress och telefon: Landsvägsgatan 5, 031-42 86 70.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida:


THAI SHANGHAI (HAGA)

Thai Shanghai är ett skönt, omodernt kinahak med fem-sex vegorätter, med eller utan tofu. Här serveras silkentofu med cashewnötter och currysås eller varför inte testa rispastan? På vissa östasiatiska restauranger kan det förekomma dold fisksås och räkpasta – ha för vana att fråga!

Adress och telefon: Haga Östergata 4, 031-13 33 43.

Hållplats: Järntorget

Hemsida:


TRE INDIER (SKANSTORGET)

Tre Indier är en trevlig indisk krog, alldeles intill Skanstorget. Lokalen är mysig med sina små rum och vrår. Med den varma indiska inredningen finns det definitivt utrymme för lite romantik. På menyn finns flera veganska och välsmakande rätter. Be att få allt vegansk och beställ gärna pakoras till förrätt.

Adress och telefon: Skanstorget 7, 031-13 32 18.

Hållplats: 
Hagakyrkan.

Hemsida: 
treindier.eu


WRAPPED BURRITO BAR (SKANSTORGET)

Mexikanska Wrapped Burrito Bar finns på fyra platser i stan: Västra Hamngatan, Drottninggatan, Södra vägen och Skanstorget. Här hojtar man till om man vill ha en vegansk variant av den vegetatiska wrappen, och personalen fyller lätt en rulle med marinerad jackfruit, bönor, ris, salsa och grönsaker. Fråga efter veganskt bröd!

Adress och telefon: Skanstorget 10, 031-386 06 86. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: wrapped.se   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se