VÄLJ MAT  
   
VÄLJ STADSDEL  
   
  Nordstaden
   
  Inom vallgraven
   
  Lorensberg
   
  Vasastan
   
  Haga
   
  Linnéstan
   
  Majorna
   
  Hisingen
   
  Öst/norr
   
  Väst/syd
   
 
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
HISINGEN

Hisingen omfattar bl a Kvilletorget, Lindholmen och Eriksberg.

BARLEYS FOOD FACTORY (KVILLETORGET)


Barleys på Kvilletorget är en trendig bar och restaurang med flera veganska rätter och dipmajonnäser på menyn. Här serveras bland annat portabelloburgare och en trevlig bönburgare samt tijuana fries med Pulled Vegme. Missa inte smårätterna i form av friterad blomkål och padrones.

Adress och telefon: Kvilletorget 20, 0709-22 45 53.

Hållplats: Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen.

Hemsida: barleys.se


CYRANO (ERIKSBERG)

Restaurangkedjan Cyrano finns på flera platser runt om i Göteborg, vilket innebär mer lättillgänglig veganpizza. Menyn innehåller "bara" en men å andra sidan är menyn över lag av det minimalistiska slaget. Topping, förutom ost, är biffiga strimlor och grönt.

Adress och telefon: Danagatan 1, 031-22 95 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Danaplatsen.

Hemsida: cyrano.se


DA MATTEO (LINDHOLMEN)

Da Matteo är en trendmedveten Göteborgsbaserad kafékedja, rosteri och bageri. Här erbjuds stora kunskaper om kaffe och i matmontern finns bland annat raw food-bakverk och smörgåsar, men även dagens soppa som emellanåt är vegansk samt pizza. Da Matteo finns på Vallgatan, Viktoriapassagen, Magasinsgatan, Hagabadet och Lindholmen.

Adress: Lindholmsallén 8A, 031-380 33 10. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Pumpgatan.

Hemsida: damatteo.se


DUY-TAN (KVILLETORGET)

Duy-Tan på Kvilletorget är ett populärt lunchställe men som också har öppet till kvällskvisten. Maten är vietnamesisk och lokalen är sparsmakat inredd. På lunchen finns ett par enklare veganrätter som till exempel tofu och wokade grönsaker, och på à la carte finns ytterligare ett par rätter, med bland annat röd curry.

Adress och telefon: Kvilletorget 19, 031-22 02 50.

Hållplats: Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen.

Hemsida: -


ERIKSBERGS PIZZERIA (ERIKSBERG)

Prisbelönta Eriksbergs Pizzeria var oerhört lyhöra och började servera veganpizzor nästan omedelbart efter önskemål på Facebook. Veganmenyn består av fyra veganpizzor med ”kyckling” och ”kebab”. Perfekt för en sommardag vid kajen eller för all del inne i den klassiska kvarterspizzamiljön.

Adress och telefon: Östra Eriksbergsgatan 72, 031-779 20 90.

Hållplats: Sörhallstorget.

Karta: Eriksbergs Pizzeria på Eniro.


KVILLE BILJARD (KVILLETORGET)

Kville Biljard är en sportpub med väl tilltagen biljard- och spelsektion. Vill man äta finns här numera en smashed veggie bestående av en sojaburgare som går att få med vegansk ost. Trevlig uteservering med utsikt över Kvilletorget.

Adress och telefon: Kvilletorget 2, 031-65 43 34.

Hållplats: Vågmästareplatsen eller Madängsgatan.

Hemsida: kvillebiljard.com


KVILLE PASTAHOUSE (KVILLETORGET)

Kville Pasta är ett klassiskt stammishak men med en överraskande trevlig veganmeny. Här erbjuds burgare med aioli, seitanstek med potatisgratäng och hela sju pastarätter med allt från gräddig och ostig carbonara till ”anka”. Glass och varma hallon serveras som dessert.

Adress och telefon: Brämaregatan 14, 031-22 60 39.

Hållplats: Vågmästareplatsen eller Madängsgatan.

Hemsida: kvillespastahouse.se


LUCYS (ERIKSBERG)

Väldigt länge hängde skylten "beef and vegan" vid lokalen innan Lucys öppnade. Man förväntade sig så klart 50/50 gällande kött och veganskt, men i själva verket var det bara en burgare som stod på menyn. Teoretiskt kan alla burgare serveras med kikärtspattyn, men tillbehören blir ju ändå de samma.

Adress och telefon: Monsungatan 44, 031-22 07 22.

Hållplats: Eriksbergstorget eller Eriksbergsdockan.

Hemsida: lucys.nu


PICADELI (NORDSTADEN, HISINGEN M FL)

Picadeli är främst ett salladsbarskoncept för butik men på fyra platser i stan finns också lunchrestauranger eller obemannade serveringar. Flaggskeppet är restaurangen på Lindholmen. I salladsdisken finns sojakött, tofu, marinerade grönsaker, linser, quinoa, pastasallad, nudelwok, bönor och annat gott.

Adress: Theres Svenssons gata 9, 031-51 60 15. Fler restauranger på hemsidan!

Hållplats: Regnbågsgatan.

Hemsida: picadeli.seSEACUP (ERIKSBERG)


Sea Cup är ett fräscht och rymligt kafé alldeles vid vattnet i Eriksberg. Här erbjuds ofta en vegansk varmrätt, som till exempel pasta bolognese eller en soppa, men tyvärr är det lite lynnigt på den fronten. Veganska bakverk finns också ibland. Det finns en vits med att kolla läget innan man går dit.

Adress och telefon: Sörhallskajen 16A, 0729-30 00 98.

Hållplats: Sörhallstorget.

Hemsida: Sea cup på Facebook


SJÖPORTEN (ERIKSBERG)

Med närmast exemplarisk älvutsikt bjussar Sjöporten på en väl tilltagen uteservering. Kyliga dagar bjuds det även på trivsel inomhus med en nyrenoverad restaurang. Här samsas stammisar och kajflanörer och de flesta är ute efter klassiska havsnära rätter, men det finns alltid en rätt även för veganer, till exempel en trevlig ratatouille.

Adress och telefon: Sjöporten 5, 031-65 88 10.

Hållplats: Eriksbergstorget.

Hemsida: sjoporten5.se


SNÖVIT (SANNEGÅRDEN)

Snövit är ett kondis i klassiskt snitt beläget alldeles vid Sannegårdens småbåtshamn. Här kan man förbeställa veganska bakverk, tårtor och smörgåstårtor. Slå en pling så bakas det - i alla de tänkbara former som önskas. Det finns också flera färdiga veganbakelser i disken så det går också att fika på plats.

Adress: Ångaren Ernas gata 12, 031-22 95 50.

Hållplats: Sannegårdshamnen eller Nordviksgatan.

Hemsida: snovitkonditori.se


ÖLSTUGAN TULLEN KVILLE (KVILLETORGET)

Kedjan Ölstugan Tullen har expanderat snabbt. I dagsläget finns sju pubar i stan, bland annat på Avenyn, i Majorna och vid Kvilletorget. Alla deras pubar har något ätbart för veganer. Menyn varierar lite och erbjuder till exempel kikärtsbiff med klyftpotatis, kålpudding eller något annat inom husmanskost.

Adress: Herkulesgatan 3A, 031-16 56 16. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Hjalmar Brantingsplatsen eller Vågmästareplatsen.

Hemsida: olstugan.se/kville   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se