VÄLJ MAT  
   
VÄLJ STADSDEL  
   
  Nordstaden
   
  Inom vallgraven
   
  Lorensberg
   
  Vasastan
   
  Haga
   
  Linnéstan
   
  Majorna
   
  Hisingen
   
  Öst/norr
   
  Väst/syd
   
 
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
LINNÉSTAN

Linnéstan är området kring Järntorget, Långgatorna, Linnégatan och Masthugget.
BAR KINO (LINNÉGATAN)

Lakto-ovo-vegetariska Hagabion, med källarvåningen Kino, är mysig och trendig och ett givet uteserveringshäng. Maten är genomtänkt men menyn ändras då och då och veganutbudet får ibland en lite undanskymd plats. Förvänta dig sorl och uppsluppen stämning.

Adress och telefon: Linnégatan 21, 031-42 63 32.

Hållplats: Prinsgatan.

Hemsida: hagabionscafe.se


BLACKBIRD VEGANKÖK & BAR (MASTHUGGET/STIGBERGET)

Mellan Masthugget och Stigbergstorget ligger den kanske bästa veganska restaurangen i landet: Blackbird. Punkigt på ett snyggt sätt och allt är 110 procent veganskt, från mat och drinkar till tvålen på toan. Menyn erbjuder egengjorda seitanschnitzlar, tempehburgare, desserter och annat gott och allt är egentillverkat och genomtänkt.

Adress och telefon: Stigbergsliden 3, 031-12 22 02.

Hållplats: Masthuggstorget eller Stigbergstorget.

Hemsida: blackbirdvegan.se


BISHOPS ARMS JÄRNTORGET (JÄRNTORGET)

Pubkedjan Bishops Arms har varit lite senstartade när det kommer till vegansk mat men nu börjar det hända lite grann runt om i landet. Menyerna skiljer sig åt på de tre restaurangerna i stan och byts då och då. Bland annat serveras tofu 'n' chips, burgare, sandwich och kroketter med wok. Menyn byts ut då och då.

Adress och telefon: Järntorget 6, 031-24 00 50. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: bishopsarms.com


BREWERS BEER BAR (LÅNGGATORNA)

Brewers Beer Bar på Magasinsgatan och Tredje Lång serverar genomtänkta surdegspizzor med olika grönsaker, pesto, hasselnötter, sötpotatiskräm och annat gott. Menyn byts då och då och erbjuder nya spännande varianter. På Magasinsgatan serveras dessutom coola kebabvarianter. Missa inte bakverken!

Adress och telefon: Tredje Långgatan 8, 031-14 77 88. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: brewersbeerbar.se


BRYGGHUSET (JÄRNTORGET)

Brygghuset är en pubkedja som finns på tre platser i stan. Menyerna ändras ibland, men just nu erbjuder Kungstorgets Brygghus en asiatisk sallad med sojamarinerad tofu. På Jerntorgets Brygghus serveras falafeltallrik. Och på Vasa Brygghus finns inte mindre än tre burgare från Peas of heaven med olika topping.

Adress: Järntorget 1. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: brygghuset.eu


BÖNOR & BAGELS (LINNÉGATAN)

På Bönor & Bagels serveras kaffe, bagels, soppor och godsaker. På bagelfronten finns veganska bagels med falafel, hummus, cream cheese och annat gott. På soppfronten finns lins- och rotfruktssoppa och på dessertfronten erbjuds raw food-bakverk.

Adress: Linnégatan 48, 031-14 35 55.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: bonorbagels.com


CAFÉ CON LECHE (LINNÉSTAN)

Café Con Leche är ett oprententiöst kafé med trevlig inredning. Veganskt har en given plats på menyn i form av en mindre smörgås men hit går man för fikat. Det finns veganska kolakakor, havrekakor, chokladbollar och flera sorters paj. Vaniljsås är lite osäkert. Ibland finns det. Ibland inte.

Adress: Plantagegatan 15, 031-14 16 29.

Hållplats: Prinsgatan.

Hemsida:


CAFÉ SANTO DOMINGO/DIRTY RECORDS (LÅNGGATORNA)

Inne i skivbutiken Dirty Records huserar lakto-ovo-vegetariska Café Santo Domingo. Fast numera kanske tvärtom, efter en minskning av skivutbudet och en utökning av kaféet i form av alkoholservering. Varje dag serveras soppa som nästan alltid är vegansk, surdegsbröd med olika röror och olika kakor som dessert.

Adress: Andra Långgatan 4A, 031-18 84 83.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: cafesantodomingo.se


DUBBEL DUBBEL (SKANSEN KRONAN)

Dubbel Dubbel är en trendig och mysig dim sum-bar som erbjuder smårätter som buns, dumplings, tempeh, syrliga pickles och en rad med dipsåser. Numera finns en färdig veganmeny vilket förenklar. Dubbel Dubbel finns på tre ställen i stan.

Adress och telefon: Kastellgatan 14, 031-13 04 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Prinsgatan eller Brunnsgatan.

Hemsida: dubbeldubbel.se


THE ELEPHANT (LINNÉGATAN)

Elephant är en färgglad och inbjudande indisk krog på Linnégatan. Här finns ett tiotal varmrätter med olika baljväxter och även sojabitar. Till förrätt finns bland annat friterade grönsaker med dipsås men roligast är helt klart de till hälften fyllda mannagrynsbollarna som man fyller med örtvatten och starka kryddor. Chapatibröd finns också på menyn.

Adress och telefon: Linnégatan 68, 031-13 00 66.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: theelephant.se


ETHELS (LINNÉGATAN)

Långt uppe på Linnégatan ligger Ethels café - ett stämingsfullt och snyggt kafé med murriga färger. På menyn finns en vegansk wrap med grillad aubergine, grönsaker, hummus och vegansk sås.

Adress och telefon: Linnégatan 72, 031-711 12 95.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: ethels.se


ETNA (NORDOSTPASSAGEN)

På torget inne i Nordostpassagen ligger den helt vanliga kvarterspizzerian Etna som bestämt sig för att börja med veganska pizzor. Här serveras klassiker som kebabpizza och Hawaii. Under sommartid tas pizzan med fördel med till Slottsskogen för en mumsig picknick.

Adress och telefon: Nordostpassagen 47, 031-42 54 00.

Hållplats: Prinsgatan.

Hemsida: 


GYLLENE PRAG (SVEAPLAN)

Gyllene Prag är en tjeckisk restaurang och ölsjapp på Sveaplan. Här serveras typiska djurschnitzlar, panerade koostar och knödeln men på menyn ryms också alltid en veganrätt som burgare eller linsbollar med olika röror.

Adress och telefon: Sveagatan 25, 031-13 62 62.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: gylleneprag.se


GÖTEBURGARE VEGAN (LÅNGGATORNA)

Göteburgare Vegan är en del av kedjan Göteburgare. På vegantäta Andra Långgatan ligger denna lilla burgerrestaurang, en halvtrappa ner, och hela menyn är så klart vegansk. Här finns sojaburgare, bönburgare, lökringar, milkshakes och annat gott att sätta tänderna i.

Adress och telefon: Andra Långgatan 11, 031-20 30 55.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: goteburgare.com


HAKET (MASTHUGGET)

Haket är en opretentiös pubpärla med imponerande ölsortimentet och genomtrevlig personal. Här serveras en egengjord seitanburgare med majjodressing, coleslaw och pommes frites, texmextallrik och chokladkaka. Haket är populärt bland synthare, karaokeälskare och profilerar sig även som HBTQ-vänligt.

Adress och telefon: Första Långgatan 32, 031-14 58 88.

Hållplats: Masthuggstorget.

Hemsida: haketpub.se


HELLO MONKEY (LINNÉGATAN)

Hello Monkey är en trendig innerstadskrog på Linnégatan. Menyn är lyxigt östasiatisk och det går utmärkt att knåpa ihop en trerättersmiddag. Flertalet spännande förrätter finns på menyn men till huvudrätt erbjuds i huvudsak en hyfsad bibimbap. Kokossorbet till efterrätt.

Adress och telefon: Linnégatan 52, 031-12 52 10.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: hellomonkey.net


HOPS (MASTHUGGET)

Småsnygga Hops har bott in sig på Masthuggstorget sedan de tog över efter trötta kvarterskrogen Galliano. Här finns en Oumphburgare men kanske går man främst hit för luncherna. Varje vecka finns en veganrätt som kan vara pyttipanna, chorizogryta eller något annat gott tillsammans med en liten salladsbuffé.

Adress och telefon: Masthuggstorget 3, 031-14 52 33.

Hållplats: Masthuggstorget.

Hemsida: hopsbar.se


JOHN SCOTT'S (LINNÉGATAN)

John Scott's är en pubkedja som finns på fyra platser i stan. Menyerna skiljer sig en smula åt men återkommande är grillad falafelburgare med tomatsalsa och guacamole. Flaggskeppet Palace i Brunnsparken har inget på menyn, men samma burgare brukar ordnas.

Adress och telefon: Linnégatan 38, 031-12 07 77. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Prinsgatan eller Olivedalsgatan.

Hemsida: johnscotts.se


KELLYS (LÅNGGATORNA)

Kellys är ett klassiskt hak och en oas för stans veganer. Förutom en rad pizzor med kebab, färs och vegokyckling, serveras hemlagade burgare, kebabtallrik, pita med Pulled Pease, tacotallrik med sojafärs och mycket annat. Ett givet ”sunkpubshäng” med punkig atmosfär.

Adress och telefon: Andra Långgatan 28, 031-42 19 19.

Hållplats: Masthuggstorget.

Hemsida: Kellys på Facebook


KYOTO SUSHI BAR (JÄRNTORGET)

Kyoto ligger på ”fel” sida av Allégatan och kan lätt glömmas bort. Men gör inte det! Kyoto är ett rätt trevligt litet krypin med större restaurangkänsla än vanliga snabbsushihak och man har koll på veganskt så man slipper jiddra om äggfrågor. Ett plus i kanten är att man kan få tångkaviar till.

Adress och telefon: Norra Allégatan 8, 031-711 18 77.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida:


MADE IN CHINA (LÅNGGATORNA)

I kvarteret Auktionsverket på Tredje Lång med innergård, food truck och flertalet nyöppnade restauranger, ligger trendiga Made in China. Svart, industriell inredning och vällagad asian fusion. Dim sum och andra smårätter sätts ihop till en högklassig middag. Veganskt står utmärkt på menyn. Setmenyn rekommenderas.

Adress och telefon: Tredje Långgatan 9, 031-309 52 10.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: madeinchina.nu


MAE KRUA (LÅNGGATORNA)

Mae Krua på Andra Långgatan är ett slinka-in-ställe där man inte sitter en hel kväll och myser. Frågar man efter veganskt, sägs det mesta gå att ordna, till exempel wokade grönsaker med jordnötssås. Se upp för räkpasta i currysorterna – glöm inte att fråga!

Adress och telefon: Andra Långgatan 24, 031-24 25 18.

Hållplats: Masthuggstorget.

Hemsida:


OLD CORNER (LÅNGGATORNA)

Old Corner är en trevlig kvarterskrog som finns på två platser i stan. De var tidigt ute med vegansk meny och här erbjuds pizzor, burgare, schnitzel, stekar, pastarätter, vegansk halloumi med mera. Det är inte samma meny på båda ställena.

Adress och telefon: Fjärde Långgatan 1. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Järntorget eller Prinsgatan.

Hemsida: oldcorner.se


O'LEARYS (JÄRNTORGET)

Sportbaren O'Learys tog för några år sedan fram en gedigen veganmeny som var samma över hela landet. Numera varierar rätterna en smula, men en klassisk veganburgare och några texmexrätter är vanligast.

Adress och telefon: Norra Allégatan 2, 031-13 02 90. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: olearys.se


OSTINDISKA ÖLKOMPANIET (LÅNGGATORNA)

Ölkompaniet finns numera på två platser i stan: Vid Redbergsplatsen och den mer nyöppnade restaurangen på Värmlandsgatan. Här finns riktigt fina pubrätter i form av en plocktallrik med naanbröd, tofumix, friterad grönkål m m, en burgare med jackfruit eller Beyond Meat samt en naanbrödspizza med bl a zucchini och korianderdressing.

Adress: Värmlandsgatan 18B, 031-14 03 10.

Hållplats: Masthuggstorget

Hemsida: olkompaniet.com


PASTA HAUS (LINNÉSTAN)

Pasta Haus är en kura-ihop-sig-restaurang med rykande het pasta och en av få pastarestauranger som över huvud taget har en vegetarisk meny. Inget är uttalat veganskt men det går att trixa ihop flera olika rätter med penne, grönsaker, kantareller, vitlök, tomatsås eller annat som faller en i smaken.

Adress och telefon: Nordenskiöldsgatan 25, 031-24 27 11.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: pastahaus.se


PINCHOS (LINNÉSTAN)

Pinchos är kanske ingen finrestaurang men likväl mycket populär för dejter och familjemiddagar. Pinchos är en kedja som finns på flera platser i stan och restaurangerna präglas av mys och röda färger. Menyerna skiljer sig lite åt men erbjuder smårätter som man mixar som man vill, till exempel miniburgare och indisk masala.

Adress och telefon: Övre Majorsgatan 4, 031-28 27 29. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Prinsgatan.

Hemsida: pinchos.se


PUSTERVIK (JÄRNTORGET)

Pustervik på Järntorget är lite svårkategoriserat. Det är en bar, en klubb, en spellokal och ett lunchhak på en och samma gång. Varje dag finns veckans vegansoppa samt à la carte med till exempel burgare och thaigryta som avnjutes i foajébaren eller i restaurangen på övervåningen.

Adress och telefon: Järntorgsgatan 12.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: pustervik.nu


RAMEN-YA (LINNÉGATAN)

Ramen-ya är en japansk restaurang med ramen i centrum, det vill säga nudelsoppa. På menyn finns fyra veganska ramen samt buns till förrätt och buns till dessert. Förrättsbunsen är fina med tofu och fräscha grönsker. Ramenrätterna är mycket matiga, med spännande smaker. Bun till dessert serveras med glass och hasselnötsås.

Adress: Linnéplatsen 4, 031-13 30 13.

Hållplats: Linnéplatsen.

Hemsida: ramenya.se


RUMI (LÅNGGATORNA)

Rumi är en persisk restaurang med fin mysfaktor och vacker inredning. På menyn finns en trevlig linssoppa och persisk sallad till förrätt samt nudelbaserad glass med körsbärsmarmelad till efterrätt. Varmrätterna är märkligt nog inte veganmärkta, men det går att trixa sig till en gryta med kidneybönor eller linser.

Adress: Fjärde Långgatan 3, 031-12 13 14.

Hållplats: Järntorget eller Prinsgatan.

Hemsida: rumi.se


SAYUR (LINNÉSTAN)

Sayur är ett indonesiskt och veganskt krypin i Linnéstan. Lokalen är liten och enkel, men har blivit populär för sin goda, autentiska indonesiska mat. Här beställer man soppa eller dagens, vilket är en tallrik med blandade smårätter, bland annat egentillverkad tempeh.

Adress och telefon: Olivedalsgatan 23, 031-84 70 61.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: Sayur på Facebook

SILVIS (LÅNGGATORNA)

Silvis är en mysig palestinsk restaurang med högklassig meze – smårätter som man delar med varann. Här serveras falafel, ugnspotatis, hummus, grillad aubergine, tabbouleh och en rad olika sallader och diper.

Adress och telefon: Nordhemsgatan 18, 031-24 23 24.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: silvis.nu


SPICE SUSHI (LINNÉGATAN)

Spice Sushi på Linnégatan är så långt från snabbsushi man kan komma. I den storstadsinfluerade och spejsiga lilla lokalen, serveras sushi som ger en riktigt fin visuell upplevelse. Färger, blommor och så klart också välkomponerade bitar, som till exempel friterade makirullar med picklad rödbeta och groddar.

Adress och telefon: Linnégatan 44, 031-13 44 44.

Hållplats: Prinsgatan.

Hemsida: spicesushi.com

Foto: Hendrik Zeitler

TACOS & TEQUILA (LÅNGGATORNA)

På innergården vid Auktionshallarna på Tredje Långgatan ligger pigga baren Tacos & Tequila som lockar med snygg interiör, mysig uteservering och uppslupen kvällsstämning. På menyn finns soft tacos med välkomponerade ingredienser, nachos med guacamole, sweet fries, dipsåser och annat gott.

Adress och telefon: Tredje Långtatan 9, 031-309 52 20.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: tacosandtequila.se


TAVERNA AVERNA (LÅNGGATORNA)

Taverna Averna ingår i Avenyfamiljens Auktionshallar på Tredje Lång. Restaurangen har klass och lokalen är vacker. Här beställer man med fördel trerätters. Till förrätt kan man få en svampduxelle, till varmrätt bakad butternutpumpa och till dessert en chokladmousse med havtornssorbet. Och: Glöm inte den läckra pizzan med blomkålspuré och svartkål.

Adress och telefon: Tredje Långtatan 7, 031-309 52 70.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: tavernaaverna.se


TEXAS LONGHORN (LINNÉGATAN)

Visst är Texas Longhorn en extremt köttfixerad restaurangkedja men ändå: De har vettet att placera en helt vegansk burgartallrik på menyn. Numera serveras Beyond burger med chipotledressing. Texas Longhorn finns på två platser i stan: Södra vägen och Linnégatan.

Adress: Linnégatan 78, 031-711 15 40. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Olivedalsgatan eller Linnéplatsen.

Hemsida: texaslonghorn.se


TOMTOMS BURRITOS (LINNÉSTAN)

Tomtoms är en liten burritobar med tillräcklig plats både för inomhushäng och liten uteservering. På menyn finns två veganska varianter. Burritosarna är stora och sprängfylla med ris, bönor, avocado, sötpotatis och annat gott. Mycket mättande.

Adress och telefon: Prinsgatan 10, 031-14 24 40.

Hållplats: Prinsgatan.

Hemsida: tomtoms.se


YAMMY KITCHEN (LÅNGGATORNA)

Yammy Kitchen är en koreansk-japansk restaurang med hyfsat hög klass och snyggt inredd lokal. Ett lagomställe för den som vill ha något enkelt men ändå fräscht. Veganerna har en helt egen menyrubrik, med både tofu och tzay. Den veganska bibimbapen är populär.

Adress och telefon: Andra Långgatan 5, 031-12 73 55.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: yammyyammy.se


ÖLSTUGAN TULLEN ANDRA LÅNG (LÅNGGATORNA)

Kedjan Ölstugan Tullen har sju pubar i stan, bland annat på Avenyn, i Johanneberg, Majorna, Kålltorp och Kvilletorget. Alla deras pubar har något ätbart för veganer. Menyn varierar lite och erbjuder till exempel kikärtsbiff med klyftpotatis, kålpudding, pannbiff, kroppkakor eller något annat inom husmanskost, samt emellanåt även efterrätt.

Adress: Andra Långgatan 13, 031-16 56 16. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: langgatan.olstugan.se   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se