VÄLJ MAT  
   
VÄLJ STADSDEL  
   
  Nordstaden
   
  Inom vallgraven
   
  Lorensberg
   
  Vasastan
   
  Haga
   
  Linnéstan
   
  Majorna
   
  Hisingen
   
  Öst/norr
   
  Väst/syd
   
 
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
LORENSBERG

Lorensberg är området kring Avenyn, Korsvägen, Svenska mässan och Liseberg.

3 SMÅ RUM (LORENSBERG)

3 små rum är ett mysigt krypin med persiska mattor, jazzig musik och stort ölfokus. Det finns flera vegoburgare på menyn varav en är vegansk. Trevligt med egengjord burgare men med tortillachips blir det något magert.

Adress: Kristinelundsgatan 4, 031-18 19 04.

Hållplats: Valand.

Hemsida: 3 små rum på Facebook


A43 COFFEE (LORENSBERG)


A43 är ett enkelt fik långt uppe på Avenyn. Kaffe står i fokus och här ordnas bland annat kaffeprovningar. Det går så klart även bra att äta en bit mat och på menyn finns bland annat veganska sallader, varma mackor med vegansk ost.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 43, 031-24 46 24.

Hållplats: Valand eller Götaplatsen.

Hemsida: a43.se


BISHOPS ARMS AVENYN (AVENYN)

Pubkedjan Bishops Arms har varit lite senstartade när det kommer till vegansk mat men nu börjar det hända lite grann runt om i landet. Menyerna skiljer sig åt på de tre restaurangerna i stan och byts då och då. Bland annat serveras tofu 'n' chips, burgare, sandwich och kroketter med wok. Menyn byts ut då och då.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 36, 031-727 10 67. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Valand eller Götaplatsen.

Hemsida: bishopsarms.com

CHOPSTIX (LORENSBERG)

De flesta snabbsushiställen är sig ganska lika men Chopstix vid Avenyn sticker helt klart ut. Lokalen är liten och enkel men de har stenkoll på veganskt och serverar en lyxig tallrik med varierade bitar med bland annat två sorters tångkaviar samt sjögrässallad.

Adress och telefon: Kristinelundsgatan 3, 031-18 57 50.

Hållplats: Valand.

Hemsida: -


CYRANO (KORSVÄGEN)

Restaurangkedjan Cyrano finns på flera platser runt om i Göteborg, vilket innebär mer lättillgänglig veganpizza. Menyn innehåller "bara" en men å andra sidan är menyn över lag av det minimalistiska slaget. Topping, förutom ost, är biffiga strimlor och grönt.

Adress och telefon: Södra vägen 69, 031-16 19 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Korsvägen.

Hemsida: cyrano.se


EVAS PALEY (LORENSBERG)

Evas Paley anspelar på Eva Olsson och hennes kafékedja i Göteborg som även består av Condeco och Fröken Olsson. På menyn finns en soppbuffé till lunch med liten salladsbuffé, samt en à la carte som kan variera en smula. Bland annat har det serverats lasagne. Bakverk finns givetvis också.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 39, 031-16 30 70.

Hållplats: Valand eller Götaplatsen.

Hemsida: evaspaley.se


GRILLKÖKET JONSBORG (AVENYN)

Jonsborgs på Avenyn är landets mest veganvänliga korvmoj. Här severas veganska burgare, korvar, tzay, kebab, veganskt mos, gurkmajonnäs och annat gott. Runt 25 rätter finns det på menyn så ingen behöver gå hungrig därifrån.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 39.

Hållplats: Valand eller Götaplatsen.

Hemsida: jonsborgsgrill.se


JOHN SCOTT'S
(AVENYN)


John Scott's är en pubkedja som finns på fyra platser i stan. Menyerna skiljer sig en smula åt men återkommande är grillad falafelburgare med tomatsalsa och guacamole. Flaggskeppet Palace i Brunnsparken har inget på menyn, men samma burgare brukar ordnas.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 15, 031-13 13 80. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Götaplatsen.

Hemsida: johnscotts.se


McDONALDS (AVENYN)

Säga vad man vill om McDonalds men veganskt på menyn har de haft sedan 90-talet. Senaste rätten heter McVegan och har fått mycket uppmärksamhet. Det är en trevlig sojaburgare med dressing. Det finns också äppelpaj och hash brown. McDonalds restauranger finns lite överallt i stan, bland annat i Nordstan och på Avenyn.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 32, 031- 18 98 99. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Valand.

Hemsida: mcdonalds.se


MOON THAI KITCHEN (LORENSBERG)

Till Moon Thai går man främst för inredningen. Här sitter man i tuktukvagnar eller i små mysiga krypin och allt är klätt i kulörta lyktor, palmer och allt som får en att känna att man är på en strand i Thailand. Maten? Helt okej och de har koll på det veganska, till skillnad från många andra thailändska restauranger.

Adress: Kristinelundsgatan 9, 031-774 28 28.

Hållplats: Valand.

Hemsida: moonthai.se


O'LEARYS (AVENYN)

Sportbaren O'Learys tog för några år sedan fram en gedigen veganmeny som var samma över hela landet. Numera varierar rätterna en smula, men en klassisk veganburgare och några texmexrätter är vanligast.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 9, 031-730 49 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Valand.

Hemsida: olearys.se


PASTA+ (LORENSBERG)

I Rom är Penne All´Arrabbiata en klassiker på alla pastarestauranger: En het och tomatig chilisås med penne. I Sverige innehåller rätten nästan alltid skinka. Men inte på Pasta+. Boka ett bord en fredagkväll och lek Lady och Lufsen för en stund. Dukarna är rödrutiga och servicen god.

Adress och telefon: Södra vägen 2, 031-16 56 09.

Hållplats: Berzeliigatan.

Hemsida: pastaplus.se


PINCHOS (VALAND)

Pinchos är kanske ingen finrestaurang men likväl mycket populär för dejter och familjemiddagar. Pinchos är en kedja som finns på flera platser i stan och restaurangerna präglas av mys och röda färger. Menyerna skiljer sig lite åt men erbjuder smårätter som man mixar som man vill, t ex miniburgare och indisk masala.

Adress och telefon: Vasagatan 43, 072-981 11 28. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Valand.

Hemsida: pinchos.se


TEXAS LONGHORN (LORENSBERG)

Visst är Texas Longhorn en extremt köttfixerad restaurangkedja men ändå: De har vettet att placera en helt vegansk burgartallrik på menyn. Numera serveras Beyond burger med chipotledressing. Texas Longhorn finns på två platser i stan: Södra vägen och Linnégatan.

Adress: Södra vägen 7, 031-711 15 40. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Berzeliigatan.

Hemsida: texaslonghorn.se


VIGÅRDA (AVENYN)

Vigårda är hamburgerhaket som vill vara lite snyggare, lite hippare och förhoppningsvis godare. Perfekt läge på Avenyn med två våningsplan och uteservering. Visst är det fräsht men det är trots allt ett snabbmatshak. Veganskt finns på menyn i form av en bönburgare och en köttigare variant tillsammans med vegansk aioli.

Adress och telefon: Kungsportsavenyn 29, 031-386 72 00.

Hållplats: Valand.

Hemsida: vigarda.se


WRAPPED BURRITO BAR (LORENSBERG)

Mexikanska Wrapped Burrito Bar finns på fyra platser i stan: Västra Hamngatan, Drottninggatan, Södra vägen och Skanstorget. Här hojtar man till om man vill ha en vegansk variant av den vegetatiska wrappen, och personalen fyller lätt en rulle med marinerad jackfruit, bönor, ris, salsa och grönsaker.

Adress och telefon: Södra vägen 55, 031-386 06 86. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Korsvägen.

Hemsida: wrapped.se


ÖLSTUGAN TULLEN WERDSHUSET (AVENYN)

Kedjan Ölstugan Tullen har sju pubar i stan, bland annat på Avenyn, i Johanneberg, Majorna, Kålltorp och Kvilletorget. Alla deras pubar har något ätbart för veganer. Menyn varierar lite och erbjuder till exempel kikärtsbiff med klyftpotatis, kålpudding, pannbiff, kroppkakor eller något annat inom husmanskost, samt emellanåt även efterrätt.

Adress: Kungsportsavenyn 32, 031-16 56 16. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Valand.

Hemsida: olstugan.se   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se