VÄLJ MAT  
   
VÄLJ STADSDEL  
   
  Nordstaden
   
  Inom vallgraven
   
  Lorensberg
   
  Vasastan
   
  Haga
   
  Linnéstan
   
  Majorna
   
  Hisingen
   
  Öst/norr
   
  Väst/syd
   
 
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
MAJORNA

Majorna är området kring Stigberget, Chapmans torg, Gråberget och Kungsladugård.

BLACKBIRD VEGANKÖK & BAR (MASTHUGGET/STIGBERGET)

Mellan Masthugget och Stigbergstorget ligger den kanske bästa veganska restaurangen i landet: Blackbird. Punkigt på ett snyggt sätt och allt är 110 procent veganskt, från mat och drinkar till tvålen på toan. Menyn erbjuder egengjorda seitanschnitzlar, tempehburgare, desserter och annat gott och allt är egentillverkat och genomtänkt.

Adress och telefon: Stigbergsliden 3, 031-12 22 02.

Hållplats: Masthuggstorget eller Stigbergstorget.

Hemsida: blackbirdvegan.se


CHATEAU BEIRUT (MAJORNA)

Libanesiska Chateau Beirut är en av de bästa mezerestaurangerna i stan. Här erbjuds – förutom en mysig miljö – en läcker mezemeny med falafel, potatisklyftor, valnötsfyllda auberginer, hummus, baba ganousch, paprikacréme, tabbouleh, vinbladsdolmar och en rad andra rätter som hör det libanesiska köket till.

Adress och telefon: Karl Johansgatan 7, 031-24 40 50.

Hållplats: Stigbergstorget eller Kaptensgatan.

Hemsida: chateaubeirut.se


CRIPPAS (CHAPMANS TORG)

Crippas drivs av den gamle punkaren Crippa. Här råder skön atmosfär och det finns plats för mingel, quiz och spelningar den lilla lokalen till trots. Allt är veganskt och på menyn finns finpizzor, burgare, lasagne, smörgåsar och annat gott.

Adress och telefon: Kusttorget 1, 0703-13 16 30.

Hållplats: Chapmans torg.

Hemsida: Crippas på Facebook


CYRANO (CHAPMANS TORG)

Småmysiga och stenugnsdoftande restaurangkedjan Cyrano finns på flera platser runt om i Göteborg, vilket innebär mer lättillgänglig veganpizza. Menyn innehåller "bara" en men å andra sidan är menyn över lag av det minimalistiska slaget. Topping, förutom ost, är biffiga strimlor och grönt.

Adress och telefon: Karl Johansgatan 61, 031-12 81 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Chapmans torg.

Hemsida: cyrano.se


FASTFOOD THAI (MARIAPLAN)

Det lilla snabbmatsstället Fastfood Thai ser ut som vilken snabbhak som helst. Skillnaden är att man vet precis vad en vegan äter. Här finns röd curry, massamancurry, pad thai med flera utan ostronsås och räkpasta, utan att göra avkall på smaken.

Adress och telefon: Kungladugårdsgatan 6, 031-14 01 83.

Hållplats: Mariaplan.

Hemsida: fastfoodthai.se


GOVINDAS (CHAPMANS TORG)

Govindas är Hare Krishnas lakto-vegetariska restaurangkedja, som i Göteborg hittas i Majorna. Maten serveras på en stålbricka och läggs upp av personalen bakom disk. I lunchen ingår ett antal smårätter som en curry, en soppa, chutney, sallad, bröd med mera. Veganmeny finns och det är fri påfyllning.

Adress och telefon: Karl Johansgatan 57, 031-42 16 42.

Hållplats: Chapmans torg.

Hemsida: govindas-goteborg.com


GÖTAS PIZZABUTIK (MARIAPLAN)

Krogen Götas vid Mariaplan har ersatts av Tullen men alldeles bredvid ligger nu i stället Götas Pizzakök. Vedugnen doftar gott och inredningen är modern och snygg, trots att det i huvudsak är ett avhämtningsställe. Här finns klassiska varianter som kebab, "kyckling" och annat gott.

Adress och telefon: Älvsborgsgatan 39, 0728-74 89 78.

Hållplats: Mariaplan.

Hemsida: 


MATERIA (MARIAPLAN)

Materia vid Mariaplan är ett ungt och fräscht kafé med både lunch och fika. Inredningen är pigg och snygg, och maten har hälsofokus. Här kan man bli serverad sallad, macka, rawfika och juicer.

Adress och telefon: Mariagatan 13, 031-714 00 53.

Hållplats: Mariaplan.

Hemsida: materia.nu


RED LION (MARIAPLAN)

Red Lion är en institution vid Mariaplan i Kungsladugård. Här slinker man in på öl/läsk och quiz och numera även egengjorda bönburgare med jalapeñodressing, syrad rödlök & avokadokräm. Liten burgare finns också på barnmenyn.

Adress: Mariagatan 11, 031-12 30 30.

Hållplats: Mariaplan.

Hemsida: redlion.se


RÖDA STEN (KLIPPAN)

Röda sten är en konsthall med en trevlig restaurang i huset. Bara huset och omgivningen i sig är värt en utflykt. I den fabriksliknande lokalen serveras varje vardag ett veganskt lunchalternativ som enchiladas, Oumphrätter och lasagne. À la carten är mezeorienterad och så finns det alltid goa grejer i kakdisken.

Adress: Röda sten, Klippan 1, 031-12 00 12.

Hållplats: Vagnhallen Majorna.

Hemsida: rodasten.com


SYSTER MARMELAD (MARIAPLAN)

Tidigare veganska Syster Marmelad är en finrestaurang med finess. Här ska det enligt uppgift fortfarande gå att få en vegansk avsmakningsmeny, men sedan nya kockar tog över är det i princip ett helt nytt kök med många animalierätter som står i fokus. Vacker lokal och skön uteservering.

Adress och telefon: Mariagatan 16, 031-14 11 60.

Hållplats: Mariaplan eller Sannaplan.

Hemsida: systermarmelad.se


ÖLSTUGAN TULLEN MAJORNA (MARIAPLAN)

Kedjan Ölstugan Tullen har sju pubar i stan, bland annat på Avenyn, i Johanneberg, Majorna, Kålltorp och Kvilletorget. Alla deras pubar har något ätbart för veganer. Menyn varierar lite och erbjuder till exempel kikärtsbiff med klyftpotatis, kålpudding, pannbiff, kroppkakor eller något annat inom husmanskost, samt emellanåt även efterrätt.

Adress: Mariagatan 15, 031-16 56 16. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Mariaplan.

Hemsida: olstugan.se/majorna   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se