VÄLJ MAT  
   
  vego
   
  fika
   
  puben
   
  finmiddag
   
  husman
   
  pizza
   
  snabbmat
   
  sallad
   
  sushi
   
  östasiatiskt
   
  indiskt
   
  mellanöstern
   
  medelhavet
   
  östafrikanskt
   
  västafrikanskt
   
  mexikanskt
   
 
   
   
VÄLJ STADSDEL  
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   

MELLANÖSTERN

Till rubriken Mellanöstern räknar vi bland annat libanesisk, palestinsk och persisk mat. Falafelrullar har vi listat i vårt Falafeltest.
CHATEAU BEIRUT (MAJORNA)

Libanesiska Chateau Beirut är en av de bästa mezerestaurangerna i stan. Här erbjuds – förutom en mysig miljö – en läcker mezemeny med falafel, potatisklyftor, valnötsfyllda auberginer, hummus, baba ganousch, paprikacréme, tabbouleh, vinbladsdolmar och en rad andra rätter som hör det libanesiska köket till.

Adress och telefon: Karl Johansgatan 7, 031-24 40 50.

Hållplats: Stigbergstorget eller Kaptensgatan.

Hemsida: chateaubeirut.se


DOWNTOWN DELI (INOM VALLGRAVEN)

Downtown Deli är just en liten delibutik som även har ett litet antal bord och sittpuffar. Här kan man beställa en falafelrulle eller en enkel mezetallrik som serveras på plasttallrik. Ett snabbställe för den som är hungrig i farten.

Adress och telefon: Kyrkogatan 40, 031-389 08 00.

Hållplats: Domkyrkan eller Brunnsparken.

Hemsida: downtowndeli.se


EN DELI HAGA (HAGA)

Lakto-ovo-vegetariska En Deli Haga är en enkel men trevlig oas i mysiga Haga, som varje dag erbjuder en frisk medelhavsbuffé på tallrik samt veganska soppor. På sommaren är det givet med uteserveringshäng för att vara en del av det turisttäta Haga Nygata.

Adress: Haga Nygata 15, 031-711 57 95.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: endelihaga.se


RUMI (LINNÉSTAN)

Rumi är en persisk restaurang med fin mysfaktor och vacker inredning. På menyn finns en trevlig linssoppa och persisk sallad till förrätt samt nudelbaserad glass med körsbärsmarmelad till efterrätt. Varmrätterna är märkligt nog inte veganmärkta, men det går att trixa sig till en gryta med kidneybönor eller linser.

Adress: Fjärde Långgatan 3, 031-12 13 14.

Hållplats: Järntorget eller Prinsgatan.

Hemsida: rumi.se


RÖDA STEN (MAJORNA)

Röda sten är en konsthall med en trevlig restaurang i huset. Bara huset och omgivningen i sig är värt en utflykt. I den fabriksliknande lokalen serveras varje vardag ett veganskt lunchalternativ som enchiladas, Oumphrätter och lasagne. À la carten är mezeorienterad och så finns det alltid goa grejer i kakdisken.

Adress: Röda sten, Klippan 1, 031-12 00 12.

Hållplats: Vagnhallen Majorna.

Hemsida: rodasten.com


SORENTO (GAMLESTAN)

Sorento är en persisk restaurang i Gamlestan som nyligen börjat med en hel veganmeny. Ett unikt koncept och en matkultur som inte är helt utbredd i Göteborgs restaurangvärld. Här finns linsgryta med tempeh, spenatgryta med tofu, kobide (kebab), ”kyckling” med saffran med mera, samt saffransmilkshake och annat gott.

Adress: Brahegatan 10-12, 031-21 91 52.

Hållplats: SKF.

Hemsida: sorento.se


SILVIS (LINNÉSTAN)

Silvis är en mysig palestinsk restaurang med högklassig meze – smårätter som man delar med varann. Här serveras falafel, ugnspotatis, hummus, grillad aubergine, tabbouleh och en rad olika sallader och diper.

Adress och telefon: Nordhemsgatan 18, 031-24 23 24.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: silvis.nu   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se