VÄLJ MAT  
   
VÄLJ STADSDEL  
   
  Nordstaden
   
  Inom vallgraven
   
  Lorensberg
   
  Vasastan
   
  Haga
   
  Linnéstan
   
  Majorna
   
  Hisingen
   
  Öst/norr
   
  Väst/syd
   
 
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
ÖST / NORR

Öst och Norr omfattar bl a Svingeln, Olskroken, Kålltorp och Gamlestan.

AL HABESHA (GAMLESTAN)

Som ett led i veganiseringen av Gamlestan, som pågått under några år med bland andra Usagi och Sorento, är den etiopiska restaurangen Al Habesha också med på noterna. Veganskt finns både till lunch och middag. Rätter med linser, spenat, sojafärs och annat gott serveras med den typiska syrade pannkakan injera.

Adress och telefon: Brahegatan 1, 031-21 20 80.

Hållplats: SKF.

Hemsida: alhabesha.se


BURGERSSON (SVINGELN)

Burgersson finns på flera platser i stan och här serveras, som namnet antyder, burgare. Flera vegoburgare finns på menyn som lätt kan göras om till veganska. Här serveras bland annat quinoa- och bönburgare med flera olika dippsåsalternativ.

Adress: Friggagatan 14B. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Svingeln.

Hemsida: burgersson.se


CYRANO (OLSKROKEN)

Småmysiga och stenugnsdoftande restaurangkedjan Cyrano finns på flera platser runt om i Göteborg, vilket innebär mer lättillgänglig veganpizza. Menyn innehåller "bara" en men å andra sidan är menyn över lag av det minimalistiska slaget. Topping, förutom ost, är biffiga strimlor och grönt.

Adress och telefon: Kobbarnas väg 10, 031-84 25 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Olskrokstorget.

Hemsida: cyrano.se


MASALA KITCHEN (REDBERGSPLATSEN)

Masala Kitchen finns på flera platser i Göteborg men flaggskeppet får nog anses vara restaurangen på Redbergsplatsen, som fått helt ny lokal. Här är snyggt, mysigt och rymligt. Det är inga problem att få en ordentlig middag med pakoras till förrätt, subzi thali till huvudrätt och så klart restaurangens stora behållning: naanbröd.

Adress och telefon: Ånäsvägen 2, 031-19 09 20.

Hållplats: Redbergsplatsen.

Hemsida: masalakitchen.se


MAX (GÅRDA & MUNKEBÄCK)

Hamburgerkedjan Max har fyra restauranger i stan. För ett par år sedan introducerade Max en helt ny vegetarisk meny som numera består av klassisk burgare, "kyckling"-burgare, nuggets, sallad och milkshake. Nya restauranger är Sannegården och Nordstan.

Adress och telefon: Gamla Ullevi: Gunnar Grens plats 1, 031-355 53 10. Torpavallen: Torpavallsagatan 4C, 031-355 53 20.

Hållplats: Gamla Ullevi: Centralstationen. Torpavallen: Munkebäckstorget.

Hemsida: Gamla Ullevi: max.se. Torpavallen: max.se


OLD CORNER (GAMLESTAN)

Old Corner är en trevlig kvarterskrog som finns på två platser i stan. De var tidigt ute med vegansk meny och här erbjuds pizzor, burgare, schnitzel, stekar, pastarätter, vegansk halloumi med mera. Det är inte samma meny på båda ställena.

Adress och telefon: Artillerigatan 14.

Hållplats: SKF.

Hemsida: oldcorner.se


OSTINDISKA ÖLKOMPANIET (REDBERGSPLATSEN)

Ölkompaniet finns numera på två platser i stan: Vid Redbergsplatsen och den mer nyöppnade restaurangen på Värmlandsgatan. Här finns riktigt fina pubrätter i form av en plocktallrik med naanbröd, tofumix, friterad grönkål m m, en burgare med jackfruit eller Beyond meat samt en naanbrödspizza med bl a zucchini och korianderdressing.

Adress: Danska vägen 110, 031-388 78 70. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Redbergsplatsen.

Hemsida: olkompaniet.com


SORENTO (GAMLESTAN)

Sorento är en persisk restaurang i Gamlestan som nyligen börjat med en hel veganmeny. Ett unikt koncept och en matkultur som inte är helt utbredd i Göteborgs restaurangvärld. Här finns linsgryta med tempeh, spenatgryta med tofu, kobide (kebab), ”kyckling” med saffran med mera, samt saffransmilkshake och annat gott.

Adress: Brahegatan 10-12, 031-21 91 52.

Hållplats: SKF.

Hemsida: sorento.se


STEAMY PHO (STAMPEN)

Steamy Pho är en vietnamesisk och relativt enkel restaurang vid Odinsplatsen. Här finns veganskt utmärkt på menyn, och kompositionerna och smakerna är genomtänkta. Menyn erbjuder bland annat vår- och sommarrullar, nudelsallad och nudelsoppa med tofu och färska örter.

Adress: Odinsplatsen 5, 0767-866 866.

Hållplats: Ullevi norra.

Hemsida: steamypho.com


USAGI (GAMLESTAN)

När Usagi började med veganrätter strömmade veganerna till och njöt av den unika menyn med fyra små rätter, friterade ”räkor”, ”kyckling”-spett och annat gott som varit efterlängtat. Lunchbuffé finns också och på à la carte erbjuds även indiska och japanska rätter. Även veganska drinkar finns, som White Russian.

Adress och telefon: Brahegatan 8, 031-21 69 93.

Hållplats: SKF.

Hemsida: usagi.se


VEGOFIKA (ÖSTER)

VeGofika är ett helt veganskt konditori med butik och några få sittplatser. Fokus ligger på catering och take away, och det finns mycket att välja på i butiken. Här säljs raw food-bakverk men även traditionellt fika som prinsessbakelser, kanelbullar och annat sött. På matfronten finns bland annat smörgåstårta och baguetter.

Adress och telefon: Ånåsvägen 20.

Hållplats: Redbergsplatsen.

Hemsida: vegofika.se


ÖLSTUGAN TULLEN KÅLLTORP (KÅLLTORP)

Kedjan Ölstugan Tullen har sju pubar i stan, bland annat på Avenyn, i Johanneberg, Majorna, Kålltorp och Kvilletorget. Alla deras pubar har något ätbart för veganer. Menyn varierar lite och erbjuder till exempel kikärtsbiff med klyftpotatis, kålpudding, pannbiff, kroppkakor eller något annat inom husmanskost, samt emellanåt även efterrätt.

Adress: Björcksgatan 39, 031-16 56 16. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Solrosgatan.

Hemsida: olstugan.se/kalltorp


ÖLSTUGAN TULLEN LEJONET (SVINGELN)

Kedjan Ölstugan Tullen har sju pubar i stan, bland annat på Avenyn, i Johanneberg, Majorna, Kålltorp och Kvilletorget. Alla deras pubar har något ätbart för veganer. Menyn varierar lite och erbjuder till exempel kikärtsbiff med klyftpotatis, kålpudding, pannbiff, kroppkakor eller något annat inom husmanskost, samt emellanåt även efterrätt.

Adress: Friggagatan 27, 031-16 56 16. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Svingeln.

Hemsida: olstugan.se/lejonet   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se