VÄLJ MAT  
   
  vego
   
  fika
   
  puben
   
  finmiddag
   
  husman
   
  pizza
   
  snabbmat
   
  sallad
   
  sushi
   
  östasiatiskt
   
  indiskt
   
  mellanöstern
   
  medelhavet
   
  östafrikanskt
   
  västafrikanskt
   
  mexikanskt
   
 
   
   
VÄLJ STADSDEL  
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
PUBEN

Under vår kategori Puben listar vi restauranger med pubkänsla och med stort fokus på burgare.2112 (INOM VALLGRAVEN)


På Magasinsgatan finns det som skulle kunna kallas innerstans lite snyggare svar på Kellys. 2112 är en rockklubb med vinröda väggar, rockikoner på väggarna och burgare på menyn. Här serveras en koreansk tofuburgare och en sojaburgare med veganost och tryffelmajjo.

Adress och telefon: Magasinsgatan 5, 031-787 58 12.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: restaurant2112.com


3 SMÅ RUM (LORENSBERG)

3 små rum är ett mysigt krypin med persiska mattor, jazzig musik och stort ölfokus. Det finns flera vegoburgare på menyn varav en är vegansk. Trevligt med egengjord burgare men med tortillachips blir det något magert.

Adress: Kristinelundsgatan 4, 031-18 19 04.

Hållplats: Valand.

Hemsida: 3 små rum på FacebookBARLEYS FOOD FACTORY (HISINGEN)


Barleys på Kvilletorget är en trendig bar och restaurang med flera veganska rätter och dipmajonnäser på menyn. Här serveras bland annat portabelloburgare och en trevlig bönburgare samt tijuana fries med Pulled Vegme. Missa inte smårätterna i form av friterad blomkål och padrones.

Adress och telefon: Kvilletorget 20, 0709-22 45 53.

Hållplats: Vågmästareplatsen eller Hjalmar Brantingsplatsen.

Hemsida: barleys.se


BISHOPS ARMS (INOM VALLGRAVEN, LORENSBERG & LINNÉSTAN)

Pubkedjan Bishops Arms har varit lite senstartade när det kommer till vegansk mat men nu börjar det hända lite grann runt om i landet. Menyerna skiljer sig åt på de tre restaurangerna i stan och byts då och då. Bland annat serveras tofu 'n' chips, burgare, sandwich och kroketter med wok. Menyn byts ut då och då.

Adress och telefon: Järntorget 6, 031-24 00 50. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: bishopsarms.com


BREWDOG BAR (INOM VALLGRAVEN)

Brewdog är det skotska bryggeriet som utvecklade en hel pubkedja. I Göteborg är de lokaliserade på Kungshöjd och här serveras finöl och pubmat. Veganskt finns på menyn i form av flera burgare, sallad, blomkålsvingar och dipsåser. Här erbjuds också två för en under Vegan Mondays. Och dessutom serveras Beyond Meat.

Adress och telefon: Kungsgatan 10B, 031-711 77 77.

Hållplats: Grönsakstorget.

Hemsida: brewdog.com


BREWERS BEER BAR (INOM VALLGRAVEN & LINNÉSTAN)

Brewers Beer Bar på Magasinsgatan och Tredje Lång serverar genomtänkta surdegspizzor med olika grönsaker, pesto, hasselnötter, sötpotatiskräm och annat gott. Menyn byts då och då och erbjuder nya spännande varianter. På Magasinsgatan serveras dessutom coola kebabvarianter. Missa inte bakverken!

Adress och telefon: Tredje Långgatan 8, 031-14 77 88. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: brewersbeerbar.se


BRYGGHUSET (INOM VALLGRAVEN, VASASTAN & LINNÉSTAN)

Brygghuset är en pubkedja som finns på tre platser i stan. Menyerna ändras ibland, men just nu erbjuder Kungstorgets Brygghus en asiatisk sallad med sojamarinerad tofu. På Jerntorgets Brygghus serveras falafeltallrik. Och på Vasa Brygghus finns inte mindre än tre burgare från Peas of heaven med olika topping.

Adress: Kungstorget 11. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Kungsportsplatsen.

Hemsida: brygghuset.eu


BURGERSSON (HAGA & ÖSTER)

Burgersson finns på flera platser i stan och här serveras, som namnet antyder, burgare. Flera vegoburgare finns på menyn som lätt kan göras om till veganska. Här serveras bland annat quinoa- och bönburgare med flera olika dippsåsalternativ.

Adress: Friggagatan 14B. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Svingeln.

Hemsida: burgersson.se


CRIPPAS CAFÉ (MAJORNA)

Crippas drivs av den gamle punkaren Crippa. Här råder skön atmosfär och det finns plats för både luncher, fika, mingel, quiz och spelningar den lilla lokalen till trots. Sedan sommaren 2017 är allt veganskt. Pizzor, soppor, burgare, pasta, lasagne och annat gott utgör menyn.

Adress och telefon: Kusttorget 1, 0703-13 16 30.

Hållplats: Chapmans torg.

Hemsida: Crippas på Facebook


GYLLENE PRAG (LINNÉSTAN)

Gyllene Prag är en tjeckisk restaurang och ölsjapp på Sveaplan. Här serveras typiska djurschnitzlar, panerade koostar och knödeln men på menyn ryms också alltid en veganrätt som burgare eller linsbollar med olika röror.

Adress och telefon: Sveagatan 25, 031-13 62 62.

Hållplats: Olivedalsgatan.

Hemsida: gylleneprag.se


GÖTEBURGARE VEGAN (LINNÉSTAN)

Göteburgare Vegan är en del av kedjan Göteburgare. På vegantäta Andra Långgatan ligger denna lilla burgerrestaurang, en halvtrappa ner, och hela menyn är så klart vegansk. Här finns sojaburgare, bönburgare, lökringar, milkshakes och annat gott att sätta tänderna i.

Adress och telefon: Andra Långgatan 11, 031-20 30 55.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: goteburgare.com


HAKET (LINNÉSTAN)

Haket är en opretentiös pubpärla med imponerande ölsortimentet och genomtrevlig personal. Här serveras en egengjord seitanburgare med majjodressing, coleslaw och pommes frites, texmextallrik och chokladkaka. Haket är populärt bland synthare, karaokeälskare och profilerar sig även som HBTQ-vänligt.

Adress och telefon: Första Långgatan 32, 031-14 58 88.

Hållplats: Masthuggstorget.

Hemsida: haketpub.se


HOPS (LINNÉSTAN)

Småsnygga Hops har bott in sig på Masthuggstorget sedan de tog över efter trötta kvarterskrogen Galliano. Här finns en Oumphburgare men kanske går man främst hit för luncherna. Varje vecka finns en veganrätt som kan vara pyttipanna, chorizogryta eller något annat gott tillsammans med en liten salladsbuffé.

Adress och telefon: Masthuggstorget 3, 031-14 52 33.

Hållplats: Masthuggstorget.

Hemsida: hopsbar.se


JOHN SCOTT'S (NORDSTADEN, INOM VALLGRAVEN M FL)

John Scott's är en pubkedja som finns på fyra platser i stan. Menyerna skiljer sig en smula åt men återkommande är grillad falafelburgare med tomatsalsa och guacamole. Flaggskeppet Palace i Brunnsparken har inget på menyn, men samma burgare brukar ordnas.

Adress och telefon: Södra Hamngatan 2, Brunnsparken, 031-80 75 50. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: johnscotts.se


KELLYS (LINNÉSTAN)

Kellys är ett klassiskt hak och en oas för stans veganer. Förutom en rad pizzor med kebab, färs och vegokyckling, serveras hemlagade burgare, kebabtallrik, pita med Pulled Pease, tacotallrik med sojafärs och mycket annat. Ett givet ”sunkpubshäng” med punkig atmosfär.

Adress och telefon: Andra Långgatan 28, 031-42 19 19.

Hållplats: Masthuggstorget.

Hemsida: Kellys på Facebook


KVILLE BILJARD (KVILLETORGET)

Kville Biljard är en sportpub med väl tilltagen biljard- och spelsektion. Vill man äta finns här numera en smashed veggie bestående av en sojaburgare som går att få med vegansk ost. Trevlig uteservering med utsikt över Kvilletorget.

Adress och telefon: Kvilletorget 2, 031-65 43 34.

Hållplats: Vågmästareplatsen eller Madängsgatan.

Hemsida: kvillebiljard.com


KVILLE PASTAHOUSE (HISINGEN)

Kville Pasta är ett klassiskt stammishak men med en överraskande trevlig veganmeny. Här erbjuds burgare med aioli, seitanstek med potatisgratäng och hela sju pastarätter med allt från gräddig och ostig carbonara till ”anka”. Glass och varma hallon serveras som dessert.

Adress och telefon: Brämaregatan 14, 031-22 60 39.

Hållplats: Vågmästareplatsen eller Madängsgatan.

Hemsida: kvillespastahouse.se


LUCYS (HISINGEN)

Väldigt länge hängde skylten "beef and vegan" vid lokalen innan Lucys öppnade. Man förväntade sig så klart 50/50 gällande kött och veganskt, men i själva verket var det bara en burgare som stod på menyn. Teoretiskt kan alla burgare serveras med kikärtspattyn, men tillbehören blir ju ändå de samma.

Adress och telefon: Monsungatan 44, 031-22 07 22.

Hållplats: Eriksbergsdockan eller Eriksbergstorget.

Hemsida: lucys.nu


O'LEARYS (NORDSTADEN, LORENSBERG & LINNÉSTAN)

Sportbaren O'Learys tog för några år sedan fram en gedigen veganmeny som var samma över hela landet. Numera varierar rätterna en smula, men en klassisk veganburgare och några texmexrätter är vanligast.


Adress och telefon: Kungsportsavenyn 9, 031-730 49 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Valand.

Hemsida: olearys.se


OLD CORNER (ÖSTER & LINNÉSTAN)

Old Corner är en trevlig kvarterskrog som finns på två platser i stan. De var tidigt ute med vegansk meny och här erbjuds pizzor, burgare, schnitzel, stekar, pastarätter, vegansk halloumi med mera. Det är inte samma meny på båda ställena.


Adress och telefon: Artillerigatan 14. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: SKF.

Hemsida: oldcorner.se


OSTINDISKA ÖLKOMPANIET (LINNÉSTAN OCH ÖSTER)

Ölkompaniet finns numera på två platser i stan: Vid Redbergsplatsen och den mer nyöppnade restaurangen på Värmlandsgatan. Här finns riktigt fina pubrätter i form av en plocktallrik med naanbröd, tofumix, friterad grönkål m m, en burgare med jackfruit eller Beyond Meat samt en naanbrödspizza med bl a zucchini och korianderdressing.

Adress: Danska vägen 110, 031-388 78 70 och Värmlandsgatan 18B, 031-14 03 10.

Hållplats: Masthuggstorget och Redbergsplatsen.

Hemsida: olkompaniet.com


PUSTERVIK (LINNÉSTAN)

Pustervik på Järntorget är lite svårkategoriserat. Det är en bar, en klubb, en spellokal och ett lunchhak på en och samma gång. Varje dag finns veckans vegansoppa samt à la carte med till exempel burgare och thaigryta som avnjutes i foajébaren eller i restaurangen på övervåningen.

Adress och telefon: Järntorgsgatan 12.

Hållplats: Järntorget.

Hemsida: pustervik.nu


RED LION (MAJORNA)

Red Lion är en institution vid Mariaplan i Kungsladugård. Här slinker man in på öl/läsk och quiz och numera även egengjorda bönburgare med jalapeñodressing, syrad rödlök & avokadokräm. Liten burgare finns också på barnmenyn.

Adress: Mariagatan 11, 031-12 30 30.

Hållplats: Mariaplan.

Hemsida: redlion.se


SJÖPORTEN (ERIKSBERG)

Med närmast exemplarisk älvutsikt bjussar Sjöporten på en väl tilltagen uteservering. Kyliga dagar bjuds det även på trivsel inomhus med en nyrenoverad restaurang. Här samsas stammisar och kajflanörer och de flesta är ute efter klassiska havsnära rätter, men det finns alltid en rätt även för veganer, till exempel en trevlig ratatouille.

Adress: Sjöporten 5, 031-65 88 10.

Hållplats: Eriksbergstorget.

Hemsida: sjoporten5.se


TEXAS LONGHORN (LORENSBERG & LINNÉSTAN)

Visst är Texas Longhorn en extremt köttfixerad restaurangkedja men ändå: De har vettet att placera en helt vegansk burgartallrik på menyn. Numera serveras Beyond burger med chipotledressing. Texas Longhorn finns på två platser i stan: Södra vägen och Linnégatan.

Adress: Södra vägen 7, 031-711 15 40. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Berzeliigatan.

Hemsida: texaslonghorn.se


ÖLREPUBLIKEN (NORDSTADEN)

Trevliga Ölrepubliken vid de anrika Kronhusbodarna, har ett gigantiskt ölsortiment och ett sorligt klientel alla dagar i veckan. Lokalen är rymlig men med bibehållan trivsel. Här serveras en egengjord rödbetsburgare med dressing och coleslaw.

Adress: Kronhusgatan 2B, 031-711 37 10.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: olrepubliken.se


ÖLSTUGAN TULLEN (LORENSBERG, MAJORNA, HISINGEN M FL)

Kedjan Ölstugan Tullen har sju pubar i stan, bland annat på Avenyn, i Johanneberg, Majorna, Kålltorp och Kvilletorget. Alla deras pubar har något ätbart för veganer. Menyn varierar lite och erbjuder till exempel kikärtsbiff med klyftpotatis, kålpudding, pannbiff, kroppkakor eller något annat inom husmanskost, samt emellanåt även efterrätt.

Adress: Kunsgsportsavenyn 32, 031-16 56 16. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Valand.

Hemsida: olstugan.se   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se