VÄLJ MAT  
   
VÄLJ STADSDEL  
   
  Nordstaden
   
  Inom vallgraven
   
  Lorensberg
   
  Vasastan
   
  Haga
   
  Linnéstan
   
  Majorna
   
  Hisingen
   
  Öst/norr
   
  Väst/syd
   
 
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
INOM VALLGRAVEN

Inom vallgraven är området kring Östra, Västra och Södra Hamngatan, Drottninggatan, Kungsgatan och Kungshöjd.

2112 (MAGASINSGATAN)


På Magasinsgatan finns det som skulle kunna kallas innerstans lite snyggare svar på Kellys. 2112 är en rockklubb med vinröda väggar, rockikoner på väggarna och burgare på menyn. Här serveras en koreansk tofuburgare och en sojaburgare med veganost och tryffelmajjo.

Adress och telefon: Magasinsgatan 5, 031-787 58 12.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: restaurant2112.com


ALEXANDRAS (KUNGSTORGET)

Mitt inne i Saluhallen ligger det grekiska soppköket Alexandras. Den speciella saluhallsmiljön kan vara mysig men för veganer är köttdisken mittemot lagom stimulerande. Enkel servering med välsmakande linssoppa, en matig grönsaksgryta eller bönsoppa. Bröd ingår och fri påfyllning.

Adress och telefon: Stora Saluhallen, Kungstorget, 031-711 78 78.

Hållplats: Kungsportsplatsen.

Hemsida: –


AHLSTRÖMS KONDITORI (DOMKYRKAN)

Om man slår upp ordet tantkafé i en ordbok, är det inte omöjligt att en bild på Ahlströms konditori finns med. Här råder gammal, genuin kondiskänsla. Ahlströms var länge lite kinkiga när det kom till att frångå principen med "äkta smör och grädde" men nu finns en hel veganmeny med smörgåsar, kakor och en härlig chokladbakelse.

Adress och telefon: Korsgatan 2, 031-13 48 93.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: ahlstromskonditori.se


BASTARD BURGERS (SÖDRA LARMGATAN)

Så finns då äntligen den populära kedjan Bastard Burgers i Göteborg. Här har man lite andra ambitioner än gemene burgerhak, både när det kommer till meny och till inredning. På den egna veganmenyn finns köttiga burgare med en lång rad varianter av toppings samt pommesrätter, nuggets och smarriga milkshakes.

Adress och telefon: Södra Larmgatan 11, 031-13 02 60. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Grönsakstorget.

Hemsida: bastardburgers.se


BEIJING 8 (MAGASINSGATAN)

Beijing 8 är en dimsumkedja som finns på en rad platser i landet och även i andra länder. Beijing 8 har just satsat på extra många veganrätter. Sätt ihop en trevlig middag med olika sorters dumplings, marinerad tofu, glasnudelsallad, ångade grönsaker och mycket annat, dessutom till överkomligt pris.

Adress och telefon: Magasinsgatan 3, 031-701 08 08.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: bejing8.com


BISHOPS ARMS PLAZA (DOMKYRKAN)

Pubkedjan Bishops Arms har varit lite senstartade när det kommer till vegansk mat men nu börjar det hända lite grann runt om i landet. Menyerna skiljer sig åt på de tre restaurangerna i stan och byts då och då. Bland annat serveras tofu 'n' chips, burgare, sandwich och kroketter med wok. Menyn byts ut då och då.

Adress och telefon: Västra hamngatan 3, 031-720 40 45. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: bishopsarms.com


BREWDOG BAR (KUNGSHÖJD)

Brewdog är det skotska bryggeriet som utvecklade en hel pubkedja. I Göteborg är de lokaliserade på Kungshöjd och här serveras finöl och pubmat. Veganskt finns på menyn i form av flera burgare, sallad, blomkålsvingar och dipsåser. Här erbjuds också två för en under Vegan Mondays. Och dessutom serveras Beyond Meat.


Adress och telefon: Kungsgatan 10B, 031-711 77 77.

Hållplats: Grönsakstorget.

Hemsida: brewdog.com


BREWERS BEER BAR (MAGASINSGATAN)

Brewers Beer Bar på Magasinsgatan och Tredje Lång serverar genomtänkta surdegspizzor med olika grönsaker, pesto, hasselnötter, sötpotatiskräm och annat gott. Menyn byts då och då och erbjuder nya spännande varianter. På Magasinsgatan serveras dessutom coola kebabvarianter. Missa inte bakverken!

Adress och telefon: Magasinsgatan 3, 031-388 77 66. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: brewersbeerbar.se


BROGYLLEN (DOMKYRKAN)


Populära Brogyllen är ett gammeldags kafé i två våningar och kristallkronor i taken. För ett par år sedan gjordes en vegansk satsning med olika sorters bakverk och även tårta för catering. Nu verkar det mesta ha runnit ut i sanden och kvar finns bland annat en trevlig avokadosmörgås.

Adress och telefon: Västra Hamngatan 2, 031-13 87 13.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: brogyllen.se


BRYGGHUSET (KUNGSTORGET)

Brygghuset är en pubkedja som finns på tre platser i stan. Menyerna ändras ibland, men just nu erbjuder Kungstorgets Brygghus en asiatisk sallad med sojamarinerad tofu. På Jerntorgets Brygghus serveras falafeltallrik. Och på Vasa Brygghus finns inte mindre än tre burgare från Peas of heaven med olika topping.

Adress: Kungstorget 11. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Kungsportsplatsen.

Hemsida: brygghuset.eu


CONDECO (NK & KUNGSPORTSPLATSEN)

Condeco är en kafékedja som finns på två platser i stan, ett stenkast från varandra. På lunchen finns soppmeny med liten salladsbuffé och på à la carte finns bland annat bowls och pizza. I fikadisken har det veganska utbudet ökat rejält. Här finns bland annat bullar, muffins, bountytoppar, chokladbollar, lussekatter vid jul och semlor under säsong.

Adress: Östra Hamngatan 42 (NK) och Fredsgatan 14, 031-15 50 65.

Hållplats: Brunnsparken eller Kungsportsplatsen.

Hemsida: condeco.se


CRAVE (INOM VALLGRAVEN)

Crave är en av flera fasta foodtrucks på Magasinsgatan 17. Här säljs veganska dönerwraps med seitankött, korvar, burgare, sliders och annat gott. Passa på en varm sommardag när gårdsplanen är fylld av liv eller ta med till hänget i Kungsparken.

Adress och telefon: Magasinsgatan 17, 0700-09 01 07.

Hållplats: Grönsakstorget.

Hemsida: -


DA MATTEO (VALLGATAN & MAGASINSGATAN)

Da Matteo är en trendmedveten Göteborgsbaserad kafékedja, rosteri och bageri. Här erbjuds stora kunskaper om kaffe och i matmontern finns bland annat raw food-bakverk och smörgåsar, men även dagens soppa som emellanåt är vegansk samt pizza. Da Matteo finns på Vallgatan, Viktoriapassagen, Magasinsgatan, Hagabadet och Lindholmen.

Adress: Vallgatan 5, 031-380 33 10. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Grönsakstorget.

Hemsida: damatteo.se


DOWNTOWN DELI (KYRKOGATAN)

Downtown Deli är just en liten delibutik som även har ett litet antal bord och sittpuffar. Här kan man beställa en falafelrulle eller en enkel mezetallrik som serveras på plasttallrik. Ett snabbställe för den som är hungrig i farten.

Adress och telefon: Kyrkogatan 40, 031-389 08 00.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: downtowndeli.se


DUBBEL DUBBEL (ESPERANTOPLATSEN)

Dubbel Dubbel är en trendig och mysig dim sum-bar som erbjuder smårätter som buns, dumplings, tempeh, syrliga pickles och en rad med dipsåser. Numera finns en färdig veganmeny vilket förenklar. Dubbel Dubbel finns på tre ställen i stan.

Adress och telefon: Surbrunnsgatan 8 (Esperantoplatsen), 031-130 404. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Stenpiren eller Järntorget.

Hemsida: dubbeldubbel.se


HAIKU (DROTTNINGGATAN)

Om man alltid drömt om att få äta sushi från ett klassiskt rullband så har man tyvärr kommit fel. Haikus karaktäristiska rullband är förvisso kul och trevligt men som vegan måste man ändå beställa direkt från menyn, vilket så klart är förståeligt. Icke desto mindre är sushin bra. Klassisk men med extra finess i form av svamp.

Adress och telefon: Drottninggatan 30, 031-300 92 60.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: haikusushi.se


HOLY GREENS (INOM VALLGRAVEN)

Holy Greens är en skånsk salladsbarskedja som nu kommit till Göteborg. Den har snabbt blivit ett populärt lunchhak och här serveras sallader i olika varianter. Skålarna monteras i den långa disken med ingredienser och det finns en uppsjö av grönsaker, bönor, glasnudlar, dressingar och topping.

Adress: Kyrkogatan 60, 0737-76 09 16.

Hållplats: Kungsportsplatsen.

Hemsida: holygreens.se


HÄLSOSUSHI (ÖSTRA LARMGATAN)

I hörnet vid Östra Larmgatan/Kyrkogatan ligger Hälsosushi. Enligt egen utsago serveras sushi av högsta kvalitet och med bästa råvaror. Som lekman är sushin ungefär sig lik på de allra flesta ställen. På Hälsosushi kan man välja mellan två olika tallrikar: Vegi Avocado och Vegi Tofu. Den senare innehåller ägg så be att få byta ut.

Adress och telefon: Östra Larmgatan 9, 031-13 85 77.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: halsosushi.se


JINX FOODTRUCK (MAGASINSGATAN)

Jinx är en foodtruck lokaliserad på det lilla torget på Magasinsgatan 17. Här serveras det som de själva kallar för "bastardiserad asiatisk street food". För veganer finns bao med marinerad och pankofriterad tofu, picklad gurka, kimchisalsa, äggfri sojamajonäs, rostade jordnötter och koriander.

Adress och telefon: Magasinsgatan 17, 0730-22 79 20.

Hållplats: Grönsakstorget.

Hemsida: jinxfoodtruck.com


JOHN SCOTT'S (BRUNNSPARKEN & KYRKOGATAN)

John Scott's är en pubkedja som finns på fyra platser i stan. Menyerna skiljer sig en smula åt men återkommande är grillad falafelburgare med tomatsalsa och guacamole. Flaggskeppet Palace i Brunnsparken har inget på menyn, men samma burgare brukar ordnas.

Adress och telefon: Södra Hamngatan 2, Brunnsparken, 031-80 75 50. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: johnscotts.seKOPPS (DOMKYRKAN)


Kopps är ett kafé och en pub belägen i korsningen Kungsgatan/Västra Hamngatan. Förvisso finns en diger pubmeny med tillhörande drycker, men första intrycket när man kommer in, är trots allt en kafékänsla. För veganer finns pizza, pasta, sallader och en rad smörgåsar och även fika.

Adress och telefon: Kungsgatan 40, 031-339 19 00.

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: kopps.se


LÖFQVIST & VI (BRUNNSPARKEN)


Löfqvist & vi kom som ett bombnedslag för husmanskostsälskande veganer. Det relativt nyöppnade Löfqvist huserar inne på Arkaden vid Brunnsparken och här serveras veckans Happy vegan. Det är störst fokus på husman och på menyn finns gottbullar med mos, Korv Stroganoff men också exempelvis lasagne och östasiatisk rätter.

Adress och telefon: Akaden Fredsgatan 1, 031-23 33 73.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: restauranglofqvist.se


MARKET (ROSENLUND)

Market är en härlig och trendsäker krog med inriktning på komex – en fusion mellan koreanskt och mexikanskt. Tråkigt nog har menyn försämrats sedan renoveringen och numera finns det färre veganska rätter. Det som erbjuds är bland annat friterad avokado, guacamole, wok och en svamprätt.

Adress: Rosenlundsgatan 8, 031-13 12 11.

Hållplats: Hagakyrkan.

Hemsida: marketrosenlund.se


McDONALDS (KUNGSGATAN)

Säga vad man vill om McDonalds men veganskt på menyn har de haft sedan 90-talet. Senaste rätten heter McVegan och har fått mycket uppmärksamhet. Det är en trevlig sojaburgare med dressing. Det finns också äppelpaj och hash brown. McDonalds restauranger finns lite överallt i stan, bland annat i Nordstan och på Avenyn.

Adress och telefon: Kungsgatan 55-57, 031- 13 04 30. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Kungsportsplatsen.

Hemsida: mcdonalds.se


PINCHOS (MAGASINSGATAN)

Pinchos är kanske ingen finrestaurang men likväl mycket populär för dejter och familjemiddagar. Pinchos är en kedja som finns på flera platser i stan och restaurangerna präglas av mys och röda färger. Menyerna skiljer sig lite åt men erbjuder smårätter som man mixar som man vill, t ex miniburgare och indisk masala.

Adress och telefon: Magasinsgatan/Lilla torget 3, 076-901 91 70. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: pinchos.se


SUSHI DELUX (DROTTNINGGATAN)

Sushihaken flockas runt kvarteren kring Fredsgatan och ett av de bättre är Sushi Delux. Trots en liten lokal med ett fåtal sittplatser, känns det inte alls trångt och stressigt, runt den hektiska lunchtiden. Vegansk misosoppa och te ingår alltid. Och maten håller hyfsad kvalitet med avocado och tofuhattar i välkomponerade rullar.

Adress och telefon: Drottninggatan 51, 031-13 42 81.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida:


TACO BAR (KYRKOGATAN)

Taco bar är en kedja som finns på en rad platser i landet. I Göteborg är restaurangen relativt nyöppnad och den är snygg och mysig, för att vara en snabbmatsrestauang. Det finns en rad veganska ingredienser på menyn, enligt hemsidan. Här finns bland annat Vegmes produkter. Väl på plats får man själv pussla för att få ihop det.

Adress och telefon: Kyrkogatan 37, 031-388 01 83.

Hållplats: Brunnsparken.

Hemsida: tacobar.se


VAPIANO (ÖSTRA HAMNGATAN)

Vapiano är lite som en snygg snabbmatskedja men med italiensk mat i stället för burgare. Man går fram till en ledig kassa och väntar medan maten tillagas. Veganska pastarätter finns med bland annat havregrädde, tomatsås och grönsaker. Lättillgängligt och avslappnad atmosfär.

Adress och telefon: Östra Hamngatan 35, 031-357 91 50.

Hållplats: Brunnsparken eller Kungsportsplatsen.

Hemsida: se.vapiano.com


WRAPPED BURRITO BAR (DOMKYRKAN & DROTTNINGGATAN)

Mexikanska Wrapped Burrito Bar finns på fyra platser i stan: Västra Hamngatan, Drottninggatan, Södra vägen och Skanstorget. Här hojtar man till om man vill ha en vegansk variant av den vegetatiska wrappen, och personalen fyller lätt en rulle med marinerad jackfruit, bönor, ris, salsa och grönsaker.

Adress och telefon: Västra Hamngatan 9, 031-386 06 86. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Domkyrkan.

Hemsida: wrapped.se   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se