VÄLJ MAT  
   
VÄLJ STADSDEL  
   
  Nordstaden
   
  Inom vallgraven
   
  Lorensberg
   
  Vasastan
   
  Haga
   
  Linnéstan
   
  Majorna
   
  Hisingen
   
  Öst/norr
   
  Väst/syd
   
 
   
 
   
FAVORITER  
   
CATERING  
   
FALAFELTEST  
   
KONTAKT  
   
VASASTAN

Vasastan är området kring Vasaplatsen, Landala och Johanneberg.

7:ANS (VASAGATAN)

Gatuköket 7:ans på Vasagatan avslutade sitt samarbete med Sibylla och kunde därmed ta fram ett ordentligt veganutbud. Veganmenyn består bland annat av sojaburgare, schnitzel och korv med piffiga tillbehör som vitlöksmajonnäs, pico de gallo och guacamole.

Adress och telefon: Vasagatan 7, 031-701 77 25.

Hållplats: Vasa Viktoriagatan.

Hemsida: 7ansgbg.se


BRYGGHUSET (VASAPLATSEN)

Brygghuset är en pubkedja som finns på tre platser i stan. Menyerna ändras ibland, men just nu erbjuder Kungstorgets Brygghus en asiatisk sallad med sojamarinerad tofu. På Jerntorgets Brygghus serveras falafeltallrik. Och på Vasa Brygghus finns inte mindre än tre burgare från Peas of heaven med olika topping.

Adress: Vasaplatsen 2. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: vasabrygghus.se


CAFÉ BERLIN (VASAGATAN)

På kafétäta Vasagatan ligger det trevliga, tegelbeklädda Café Berlin. Berlin har en liten veganmeny med klassiker som chokladboll, snickerskaka, soppa och hummusmacka. För något år sedan gjordes en liten satsning: Nu finns även lasagne på menyn.

Adress och telefon: Vasagatan 46, 031-711 88 40.

Hållplats: Valand.

Hemsida:


CYRANO (VASA VIKTORIA)

Restaurangkedjan Cyrano finns på flera platser runt om i Göteborg, vilket innebär mer lättillgänglig veganpizza. Menyn innehåller "bara" en men å andra sidan är menyn över lag av det minimalistiska slaget. Topping, förutom ost, är biffiga strimlor och grönt.

Adress och telefon: Viktoriagatan 26, 031-13 29 00. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Vasa Viktoriagatan.

Hemsida: cyrano.se


EARTH CAFÉ (VASAPLATSEN)

Lilla Earth café på Vasaplatsen öppnade 2018 och är ett lakto-ovo-vegetariskt kafé med mycket veganskt. Lokalen är enkel och så även maten. Bland rätterna finns burritos, soppor, pitapizza, smörgåsar och fikabröd.

Adress och telefon: Vasaplatsen 10, 0700-42 30 64.

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: Earth café på Facebook


GARBO CAFÉ (VASAGATAN)

Mellan Vasaplatsen och Valand ligger en hel drös med kaféer. Ett av de trevligare, som kan erbjuda veganmat, är Garbo Café. På Garbo kan man peka och plocka sin egen tallrik full med pasta, cous cous, grönsaker, bönor och i Garbos fall även falafel. Mysig lokal och trevlig personal gör besöket extra piffigt.

Adress: Vasagatan 40, 031-51 63 10.

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: 


LAI-WA (VASASTAN)

I en sparsmakad men trevlig lokal serveras olika kinesiska woker och tofurätter samt paradrätten Buddistisk tempelgryta med grönsaker, guldnålssvampar och kinesiska öronsvampar med glasnudlar i sojasås. Här kan det förekomma dold fisksås och räkpasta – ha för vana att fråga!

Adress och telefon: Storgatan 11, 031-711 02 39, 13 12 98.

Hållplats: Vasa Viktoriagatan.

Hemsida: lai-wa.se


LEVANTINE (VASASTAN)

Franska finbistron Levantine i Vasastan bjuder in till avslappnat och sorligt kvällshäng med trevliga veganrätter. Här kan man beställa trerätters med rätter som fransk löksoppa med veganost, grillad rotselleri med svamptapenade och en äppelkompott.

Adress och telefon: Aschebergsgatan 22, 031-20 15 95.

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: levantine.se


NEW DEHLI (VASAGATAN)

New Dehli är en indisk restaurang med hyfsad mysfaktor och trevlig atmosfär. Det finns flera veganska rätter på menyn med linser och kikärter som smakar bra utan att överraska. Portionerna är något små och hit går man när man befinner sig i krokarna och är sugen på skön stämning utan att vara vrålhungrig.

Adress och telefon: Vasagatan 4, 031-13 18 78.

Hållplats: 
Vasa Viktoriagatan.

Hemsida: newdelhigbg.sePINCHOS (VASASTAN)

Pinchos är kanske ingen finrestaurang men likväl mycket populär för dejter och familjemiddagar. Pinchos är en kedja som finns på flera platser i stan och restaurangerna präglas av mys och röda färger. Menyerna skiljer sig lite åt men erbjuder smårätter som man mixar som man vill, t ex miniburgare och indisk masala.

Adress och telefon: Götabergsgatan 28, 031-28 27 29. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Valand.

Hemsida: pinchos.se


SUSHI MAMAYA (VASASTAN)

Sushi Mamaya är ett av de få sushihak i stan som inte ser ut som en kvarterspizzeria, utan rymmer en klädsam och mysig liten restuarang med alkoholservering. På tallriken får man ett trivsamt upplägg med de vanliga bitarna + liten sjögräsgarnering. Omelett ingår men går att byta ut.

Adress och telefon: Aschebergsgatan 7, 031-130 666.

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: sushimamaya.se


VI VIET (VASASTAN)

Vi Viet är en liten vietnamesisk pärla, en halvtrappa ner i Vasastan. Till förrätt kan man beställa färska sommarrullar av rispapper, fyllda med nudlar och grönsaker. Till huvudrätt finns flera nudelrätter, soppor och härliga crêpes. Ett ställe som passar för en trevlig middag med dejten eller familjen.


Adress och telefon: Erik Dahlbergsgatan 20, 031-13 28 88.

Hållplats: Vasaplatsen.

Hemsida: viviet.se


ÖLSTUGAN TULLEN JOHANNEBERG (JOHANNEBERG)

Kedjan Ölstugan Tullen har sju pubar i stan, bland annat på Avenyn, i Johanneberg, Majorna, Kålltorp och Kvilletorget. Alla deras pubar har något ätbart för veganer. Menyn varierar lite och erbjuder till exempel kikärtsbiff med klyftpotatis, kålpudding, pannbiff, kroppkakor eller något annat inom husmanskost, samt emellanåt även efterrätt.

Adress: Utlandagatan 14, 031-16 56 16. Fler adresser på hemsidan!

Hållplats: Utlandagatan.

Hemsida: olstugan.se/johanneberg
   
     
  STÖD
VEGAN GÖTEBORG!
SWISHA
1230328609
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© Vegan Göteborg | info@vegangoteborg.se